Tech

Ringkasan Sidang Kemuncak Alibaba Cloud Kuala Lumpur

Sidang kemuncak awan pertama 2019 di Kuala Lumpur oleh Alibaba berakhir dengan teknologi baru, hubungan perkongsian dan peluang yang luar biasa.

Alibaba Cloud Summit Kuala Lumpur 2019

Pada 31 Julai, Alibaba Cloud menyimpulkan bulan dengan sidang kemuncak pertama di Kuala Lumpur dengan moto #MYFutureMaker. Sepanjang hari, beberapa pembicara mempamerkan perkembangan produk baru, perkongsian tempatan dan produk yang dibina di Alibaba Cloud semasa pameran penyelesaian dalaman.

Alibaba dan Alibaba Cloud meneruskan komitmen mereka kepada adegan teknologi Malaysia sebagai satu-satunya platform pengkomputeran awan awam dengan pusat data tempatan, dengan tumpuan khusus terhadap penggunaan perbankan dan kewangan yang berkaitan.

Semasa sidang kemuncak Bank Muamalat mengumumkan transformasi digital mereka untuk perbankan islam dengan Alibaba Cloud, menyertai rakan kongsi seperti CIMB Bank, Permodalan Nasional Berhad dan usaha sama TnG digital.

Sebagai agensi rakan kongsi jangka panjang, delegasi pasukan Esugo ke sidang kemuncak itu diketuai oleh CTO Benjamin Bromberg: "Di Esugo kami sedang bekerjasama dengan produk perkomputeran awan Alibaba setiap hari. Sidang kemuncak yang pertama ini adalah satu peluang yang luar biasa untuk bertemu dengan pelanggan, rakan kongsi dan pasukan perkomputeran awan Alibaba.

Kami teruja untuk memanfaatkan ekosistem yang luas ini dan potensi yang tidak berkesudahan di ruang awan digital. "

Pangkalan data asli awan

Bukan hanya kes perniagaan yang menjadi tumpuan, pembicara Alibaba Cloud menyampaikan beberapa produk dan perkembangan baru juga.

Enjin pangkalan data dan penyimpanan data terus menjadi kawasan penting dalam industri. Dengan ketersediaan umum PolarDB 2.0 Alibaba Cloud kini menawarkan akses kepada enjin perkomputeran awan yang sangat dioptimumkan, yang membolehkan beberapa gergasi industri teknologi memiliki platform e-dagang.

Ketahui lebih tentang pengkomputeran awan!

Daya tarikan yang kuat terhadap data besar memberikan peningkatan permintaan untuk data pergudangan dan penyelesaian data tasik, serta strategi analisis. Untuk memindahkan data sedia ada dalam struktur yang membolehkan untuk memanfaatkan strategi sering membosankan dan memerlukan usaha manual yang penting.

Perkhidmatan penghantaran data membolehkan pelanggan untuk memindahkan sistem legasi di premis ke infrastruktur yang diuruskan berasaskan awan dengan senangnya. Lebih 80 sumber pangkalan data boleh diimport dan diubah menjadi pelbagai sumber terbuka dan penyelesaian proprietari di awan.

Penyimpanan pematuhan OSS

Walaupun penyimpanan awan telah menjadi sebahagian daripada semua platform awan utama, Alibaba Cloud kini menyediakan perkhidmatan penyimpanan objek (OSS) dengan SEC,CFTC dan pematuhan FINRA yang sah dan mematuhi piawaian, tanpa kos tambahan.

Ini membolehkan pelanggan dari pelbagai industri menggunakan OSS sebagai penyimpanan arkib jangka panjang yang mudah dan murah sehingga 7 tahun, yang mengikut komponen "menulis sekali, baca banyak".

Pengumuman lain yang menarik termasuk pengenalan “Alibaba Cloud SaaS accelerator”, yang membolehkan rakan kongsi mengakses ekosistem aplikasi Alibaba yang sedia ada dan berjuta-juta pengguna dan perniagaan.

Di Esugo kami telah lama membuka potensi pusat data serantau untuk pelanggan kami melalui Alibaba Cloud dan terus merangka strategi untuk melaksanakan penyelesaian awan yang dioptimumkan setiap hari.

Sekiranya anda ingin mengetahui mana-mana kes perniagaan anda sendiri yang boleh mendapat keuntungan dari integrasi awan dan aliran kerja, jangan ragu untuk berhubung dengan pakar teknologi kami melalui hello@esugo.my!

alibabacloud kuala lumpur object storage summit Malaysia database
Share this article

Contact us